Cercar en aquest blog

dissabte, 5 de gener del 2019

VISIONS URBANES - ESPAI PUTXET



El grup TEMPUS,  Teresa Periel, Maite Pereny i Roser Busquets, ens mostren en aquesta ocasió, una visió del tema Urbà on cal dir que l'objectiu gèneric que el grup es va proposar  s'ha complert. Aquesta exposició de pintura dona peu a escriure un ampli anàlisi, tan sols caldrà deixar-nos portar per la poética dels quadres que es manifesten amb formes d'expressió pròpies de cada artista.

 La Teresa veu a través d'un món en el qual l'atmòfera condiciona l'obra i crea un realisme màgic fins el punt de semblar irreal però al mateix temps carregat d'experiències reals . Es pot percebre, la memòria d'allò viscut física i culturalment, visions absolutament contemporànies on es barregen, ficció i clares intencions.

 La Maite pren com a fil conductor el tema del cos i crea un discurs narratiu al voltant de la ciutat. Imatges de gran valor expressiu, que reflexen estats d'ànim i reaccions fins i tot físiques que ens mostren una cartografia urbana a través  de personatges amb diferents significats, retrats anònims del mon marginal  d'una cultura aborigen urbana i representacions simbòliques de estatus socials diferenciats. Un debat entre un mon de personatges d'uns substrats antagònics que posen en evidencia els diferents components d'una realitat contemporània.

La Roser fa un retrat indirecte de la ciutat actual, situant-se i observant  de vegades amb meticulositat i d'altres amb distanciament, motius i detalls arquitectònics del present, fets al passat. Negant, en la seva obra, la desaparició de la pintura figurativa i representativa ,abordada durant la segona meitat de s. XX i recuperant en els seus quadres la tradició i les qualitats formals de la pintura.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada